Неделя 03, Декември 2023г.
Текущи новини
Публикувана на: 17.11.2023г.

Ден на четенето 2023 в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

Инициативата се организира от Фондация "Четене", Фондация "Детски книги" и Сдружение "Книги и четене", с подкрепата на Stiftung Lesen (Фондация "Четене"), Германия.

През 2023 година, в третия петък от ноември, поставяме основите на Деня на четенето в България, като се надяваме той да се превърне в обществен символ, който да вдъхновява децата и възрастните за важността на четенето всяка година.

И ние, учители и ученици от СУ “Св. Паисий Хилендарски“ се включваме в инициативата – на 17.11. 2023 г. преподавателите по БЕЛ и английски език ще предложат на своите ученици откъси от класически и съвременни произведения, неизучавани в училище. По-големите ученици в час по английски език ще имат възможност да прочетат и свои собствени текстове. Всички, участвали в инициативата ще получат книгоразделители с мотото на кампанията и плакатче „Моите дни на четене 2024“.

Учителите по английски език ще се включат и на живо във Фейсбук, в събитието на Фондация КОРПлюС - организатор на Националното състезание по творческо писане на английски език. Те ще прочетат любимите си творби от книгата The Story of an Hour. В книгата са включени подбрани ученически разкази и стихотворения от последните десет издания на състезанието.

Повече подробности четете на адрес: Ден на четенето 2023

Сподели: