Събота 27, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 27.11.2020г.

Уважаеми родители

Уважаеми родители,

 

По повод многото запитвания относно издаване на бележки на учениците до 14-годишна възраст за периода на обучение в електронна среда и възможностите за получаване на месечна целева помощ, Ви предоставяме следната информация от сайта на Агенцията за социално подпомагане:

 

https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/mesechna-tseleva-pomosht-za-semeystva-s-detsa-do-14-godishna-vazrast-pri-obyaveno-izvanredno-polozhenie-ili-obyavena-izvanredna-epidemichna-obstanovka?fbclid=iwar0j4b8iup3r0ejtevkfrj6ca48cm3czkvmhrqpa_ns_siqibcmu_fpsoka – линк относно промените от 27.11.2020 г. на критериите за отпускане на месечна целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка.

 

https://asp.government.bg/bg/koronavirus-covid-19/instruktsiya-za-polzvane-na-elektronni-administrativni-uslugi - линк към електронните административни услуги на Агенцията, които могат да се използват в условията на извънредно положение.

 

Според текстовете служебна бележка, удостоверяваща, че детето не посещава училище/детска ясла / детска градина/предучилищна група поради въведените ограничения във връзка с извънредното положение или извънредната епидемична обстановка се изисква в случаите, когато тази информация не се предоставя по служебен ред. Тъй като преминаването към обучение в електронна среда за периода от 30.11.2020 г. до 21.12.2020 г. е за цялата страна в съответствие със заповедите на МЗ и МОН, не би следвало да има изискване за представяне на такава бележка пред Агенцията за социално подпомагане.

 Бланка за ЗАЯВЛЕНИЕ-ДЕКЛАРАЦИЯ може да изтеглите от тук

 

 

С уважение,

                                                          

НИНА СТАЙКОВА

Директор на СУ „Св. П. Хилендарски”

 

Сподели: